Çok allengirli değil...Fazla değişik hiç değil...Ama madem arşivliyorsak Rüzgardan halleri,Mutlaka eklemek gerek yediği mamişleri...
Benim en sevdiğim balıktır somon..
Biraz da anneler aslen kendi damak tatlarını sevk ediolar ya çocuklarına bence,buğulama ile arası bozuk benim;tavada kendi yağı ile kızarmış gibi pişebilen tek balık olarak tek buğulama favorimdir somon...
Malzemeler;
2 orta boy pattis
2 orta boy havuç
1 küçük kuru soğan
2 tatlı kaşığı halis muhliiiis zeytinyağı
1 büyük dilim somon
yarım limon suyu
Tencerimizin en altına ince ve iri doğradığımız patates ve havucu bir çimdik tuzu, 1 kaşık zeytin yağını koyuyoruz.
Hemen üstüne de kabuklarında bolca bulunan pullarını iyice temizleyip güzelce yıkadığımız somon dilimini hiç bölmeden bırakıyoruz.
En üste ince kıyılmış soğanlar yine tuz,1 kağık zeytinyağı ve yarım limon suyunu ekliyoruz.
Cidden yağlı bir balık olduğundan ağır olmayan kokusu,güzel aroması ve pratik tarifi ile size bir omega 3 deposu oluyor...
Aşağı yukarı da patatesin haşlanma süresi ile eş olacak kadar kısa bir sürede piştiğinden çatalla ezilecek kıvamda,Rüzgarın da yiyebileceği gibi lezzetli bir püre oluveriyor.
Hiç yapmassak bile 2 haftada bir tekrarlıyoruz ki aralarda evde balık pişmeme ihtilamine karşı ayda 2 koca dilim balık yemiş oluyor.
Dileyenler kabakla,kerevizle,krema ekleyek değişik tariflere ulaşabilir ama balığın o buğulamadaki kokusunu pattis gibi gizleyemeyen bir sebze kokusu daha eklenince bence çocuklara biraz eziyet oluyor....
Ama herkesin zevki ve keyfi ile dilediği gibi olsun....
Rüzgardan bir tarif,herkese afiyet olsun....
Yeni tariflerle buluşmak üzere...
Annen
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder