Blog Listem

11 Nisan 2011 Pazartesi

Turkuazoo altında 20.000 fersah...





Zamane çocukları, zamane anneleri, zamane gezi yerleri, zamane oyuncakları uzasın gitsin....




Hakikatten bu zaman ne zaman sa; tuhaf yenilikleri birtürlü bitmiyor, oluruna bırakmak yok artık herşey düzen ve nizam içinde ve insanoğlu full takipte..






Pazar sabahı hava muhalefetini inşallah mevsimin son kapalı mekan gezisi ile geçiştirelim diyerekten,evvel zaman,kalbur samanda alıp kenara attığım Turkuazoo akvaryum biletlerini uygulamalı geziye çevirelim dedik.












Lakin tarih Pazar,en kuytu yer bile kalabalıktan azar halde olunca kahvaltıda İKEA yapak ta,peşine akvaryumu katak didik.




Appar ile toppar olan Rüzgar ın anne ve babası bir hurra evden 10 den önce çıkabilince en geç 15 dk da mekana varıverdik,




Ama Maşallah ülkem insanı, çocuklusu,adamı kadını çok daha erken davranıp bizden boş bir masa bulmak için başka bir çocuklu hatun kolumdan kalkıyoruz diye çekeleyene dek ayakta kalana dek doldurunca mekanı öyle bir kal geldi durumu aldı bizi...




Bir poz isterdim bu vah vah hale dışarıdan,bu zamane nin eziyeti de pek şahane cinsinden...




Gül gibi evimde tereyağıma bal sürmek varken, tabildot usulü bol sıra beklemeli yemeği alıp gelen babişkoyu beklemek, kudurukluğu kalabalıkla hat safhaya çıkan haylaz Rüzgar ı zapdetmek,dolayısı ile de yemeği başbaşa değilde paslaşa yemek kabil oldu.








Gelelim Akvaryuma...




Hiçbir AVM den,hiçbir AVM deki etkinlikten keyif alamayan,


rehavetten, o yalancı ışıklandırmadan, hapsolmuşluk duygusunsan nefret eden ben


bu defa keşke bir AVM de değilde bağ bahçe dibinde olaydı dediğim akvaryuma girip yeryüzünü terki diyar eyledik.










Eğlenmediki mi eğlendik, öğrenmedikmi öğrendik, keyiflenmedik mi keyiflendik.


Rüzgar kuzum inanılmaz heyecanlandı, dili sürçtü,koştu yere düştü,balıklarla konuştu,arada korktu ama acayip coştu.








Mevzu bahis hoş,ortam güzel balıklar çeşitti,sinema salonu edasında karanlık ve bana göre biraz daral getirirvariydi.




Adı üstünde işte kocaman bir akvaryum, mesele Rüzgar uyarmaktı daha çok, daha çok algıları açmaktı amacına ulaştı ama yine bir AVM ye çıkmak sıkıcı idi.


Girişte ne olduğumuzu anlamadan hurra çektirdiğimiz anı pozu köpek balıklı sahneye uyarlanınca ortaya çıkan fotomontajik resmimizi de(buraya bu komediyi eklemek istemedim) günün özetiydi.













Başka bir balık serüveni için yenilenir mi bilinmez ,ama Türk insanıyız ya tuhaflık vari zihni sinir bir icadımız varsa görülmeden edilmez...:)




Sevgiler...




Ebru