Blog Listem

20 Şubat 2011 Pazar

BAS-SET!!!!!!

Fazlaca oyuncak almayacağım,ona bir oyuncak dünyası kurmayacağım derdim hep,tahta kaşıkla,kağıtla eldekilerle oynayarak, doluyu boşu,içerisinden geçer geçmezi,eşleşmeyi vesaireyi kendisi etafında yaşamsal materyalerden öğrensin derdim.

Anlıyorum ki şimdi biraz çağın gerisinde düşünüyormuşum,aslında dahası pek oyuncak dükkanı gezmiyormuşum.

Şimdi ayıklama metodu ile bazen hangi gelişimine faydalı kılı kırk yarıp seçerek,bazende çok ilgisini çeken bir şeyi sadece nesinden etkilendiğini deneylemek için alıyoruz.

İkinci alışveriş hali genelde Rüzgar la çıkılanlarda söz konusu oluyor.Şahsen inanılmaz faideli ama lezzetsiz gibi görünen bazı yiyeceklerin ancak dikkati çekmek için beyne beyan edilince alınması gibi,
Rüzgar koşup bir helezona veya tahta puzzle sarılmıyor.Annesi çağırıp dikkatini yöneltince ilgileniyor.
O daha çok enterasan işlerin peşinde...Kocaman bir mıknatıs tahtasındaki harflerden,devasa kamyonun küreğine,uzaktan kumandalı akülü arabanın kumanda paneline gibi...
Biraz daha ebeveynli ve ebeveynsiz oynanan eğitsel materyaller; ya internette araştırmalar,okumalar,montessori kaynaklı sitelerden veya kardeş bloglardan,yada böyle Rüzgar ın ilgisi başka yönde iken görevli ile ortak çalışma usulü ismi iletilerek direk hazır teminden alınabiliniyor.

Ve geçtiğimiz Cumartesi Pilsan ın Beylikdüzünde hemen hemen İstanbulun en büyük oyuncak dükkanlarından olan Toy city sine gittik teyzesiyle.
Amacım daha çok baharı karşılamaya hazırlanan yanar döner kış güneşi günlerinden gittiğimiz kahvaltılar sonrası Pazar günleri Rüzgarı kendi bisikleti ile tanıştırmaktı.

Dayanamayan ananesi ve dedeside gideceğimiz öğrenince 10 dk sonra yetiştiler.

Her ne kadar onlar akülü araba taraftarı olsa da,BABBA-Cİİİ hareket kısıtlaması istemediğinden illaki pedallı bişey bakalım dedik.
Kafamıza göre bişey bulamadık,akülü araçlarda sabit duruş Rüzgar ı mutlu etmedi,inip kumandasını almak istedi,bisikletler aşırı şaşalı tenteleri ve kötü renkleri ile bir hayli hantaldı.

Ama cidden fabrikasının yine Beylikdüzünde olduğunu bildiğim Pilsan ın tek büyük mağazasında her marka,her amaç ve her yaş için herşeyi bulabilmemiz mümkün.
Mağazanın içerisinde de bir oyun alanı yaratmışlardı bu son gidişte,scooterdan tramboline,salıncaktan tırmanma evine,kaleden basketbol filelerine ferah bir oyun ortamı...
Ayakkabılarımızı çıkartıp giriştik Rüzgarla...

Dayanamayıp Ananesi de bize katıldı.Ve Rüzgar belki daha önce bir kaç kez babasından ötürü yalnızca telaffuzunu duyduğu basketbol olgusu ile tanıştı.

Ben boyuna uygun fileye ilk atışı yapıp basket diyerek çekildim...

Rüzgar gelip yerden en büyük topu seçti,minik avuçları gıdısına gelecek kadar topu kaldırdı attı ve kelime BASSET !!!!!!

Benim bravo ile alkışlarım,onun alkışları,sonra nerede ise yarım saat kadar oyun alanında ne salıncağa ne onun tabiri ile KA-KAY a bakmadan,bassetle geçti...O kadar keyif aldı ve o kadar çok oynadıki evimize bir pota almak kaçınılmaz oldu...

Rüzgar ı zorla oradan çıkaranda mini potaların olduğu alana yönlendirmek oldu.

Bu arada artık bu kel çocuğun büyük satışları bulan lisanslı ürünleri Rüzgar ın da çoktan dikkatini çekmiş olmalıki,bir kaç yerde gösterdiğimiz Resmi ile Cailou,Rüzgar ın KAYYI nidaları arasında aldığımız potada arkadaşı oldu.



Çıkışta maça giden babaci den ötürü gecesini de bizle geçirecek DUGGU teyzesi ile A-ABAYA atlayıp bol sisli ve karanlık havada kestirmece olsun diye evimize Ukra City nin şantiye yolundan pür dikkat gelmekte bize action oldu.



Rüzgar öğleden sonrasını Smart Play oyun alanında,sonrada nerede ise 1,5 saat Toy City de BASSET te geçirince eve uyur şekilde çıkardık,bir daha uyanmayınca inek sütüne henüz sempati duyamadığından uykuda bir biberon mercimek çorbası ile akşam yemeği yaptırdık.




Hımm bu arada en başta bahsettiğim gibi şimdileri dizmekten çok keyif aldığı tahta halka yerleştirme bloğunu da ben sepetimize atmıştım,hani şu ilk etapta gözüne çarpmayacak olanlardan...

Cidden tahta oyuncaklara bayılıyorum...Dokuları işlevleri sanki oyuncaklara karakter katıyor gibi geliyor her seferinde...



Daha önce Fisher Price
Numaralı Kaplar almıştık ama bu tahta halkalar Rüzgarın çok daha fazla dikkatini çekti.Bu dönemde sizlerle yine paylaşacağım üst üste dizme kutularımız gelene kadar bu materyaller 18 aya kadar önemli!

Ve dedim ya nereye koysam renk katacak kadar da keyifli!



Pazar günü Rüzgar her zaman yaptığı gibi bir beni bir babasını kolundan tutarak odasına çağırıp OTU OTU diye direktif verince yeni oyuncakların onu ne kadar motive ettiğine onun kendi mabedinde hayır kelimesini duymadığı,hiçbirşeyi kırmaktan korkmadığı kendi dünyasında ne kadar mutlu olduğunu gözlemledik.


Bu ara sandıktan tekrar çıkardığımız,resmini atmadığım Rüzgar ın çok sevdiği
Playskool Yaramaz Toplar...
ilk adım atarken Rüzgar ı oraya buraya koşturması,renkleri tanıtması,hava ile nesnelerin hareketine tanık ettirmesi ile ikinci kez keyifli bir oyun arkadaşı oldu.
He birde top dışında içine ne atılabilir?Rüzgarı bu konuda da "eline ne geçerse" tezi ile ihtisas sahibi oldu.


Ve artık anladımki benim hiçbirşeye oyalamadığım oğlum artık kendine oyun dünyası yaratıyordu.
Kah oyuncaklarına,kah evin her yerinde ilgisini çeken karıştırmalıklara bazen de babası ile şu an çok ilgisini çeken bir kaç kitabına dalıp çocukluğunun keyfini yaşıyor yaşatıyordu.


14 aylık küçük bir adamdı balığım...
Oyunları ile hayatımızın tam orta yerinde lezzetli bir şekilde duruyordu.
Seni çok seviyoruz annecimmm
Ebru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder