Blog Listem

26 Şubat 2011 Cumartesi

OrDa BiR OyUn GrUbU KuRdUk uZaKtA!!!!


Çocuklar dünyaya paylaşımı,bütünlüğü,barışı,gülen yüzleri güzellikleri getiriyorlar birlikte...Tertemiz yüreklerinde en büyük mutluluklara, en masum kızgınlıklara, en derin neşelere yer açarak...


Ve beraberlerinde sürüklüyor peşlerinde her kim varsa...Güzel manzaraları ekletiyorlar hayatın karelerine...Sen içine girip onunla hem ne kadar güzel bir şeye sahip olmuş olmanın,hep de ne kadar güzel şeylere sayesinde tanık olmanın tadını çıkarıyorsun.




Biz böyle hisseden bir dolu annenin içinden 5 i fikrimizin tutkusuyla meleklerimizi bu Cumartesi bir araya getirdik.


Birbirini daha önce hiç görmemiş ama yakınlıkları bir minik avuç içi kadar uzak olan 5 tatlı balık,ve yine birbirini hiç görmemiş ama aynı hormanal seviyeden nükseden muhabbetleri ile çok önceleri tanışmış kadar birbirine yakın 5 anne!



Mekanımız Benan ın tavsiyesi ile Bread's, Daha önce hiç gitmediğim ama bundan böyle çocuklar için ayırdıkları bu devasa temiz alan sebebi ile çok takdir ettiğim ve ileride çok sık uğrayacağımızı düşündüğüm bir mekan


Diğer şubelerinin durumunu bilmiyorum, ama Beylikdüzü ve civarında oturan annelere çocukla rahatça kahvelerini içebilecekleri,hatta kahvaltı veya yemek ekleyebilecekleri bir mekan olarak şiddetle tavsiye ediyorum.

http://bebekligezmeler.blogspot.com/ a yazdığım bir yazı ile pek yakında yayınlayacaklar.



Önce 22.ayında Ateş,ardından biz,ardından 19.ayında Elif Minel ve en sonra 21.ayında Durunun gelmesi ile tamamlanan grubumuzun tek eksiği Rüzgarla aynı ay ve yıl doğumlu Eylül biraz burun akıntısı sebebi ile yalnızca annesini göndereceğinden çocuklar çoktan birbirlerine seslenmeye başlamışlardı bilee....











Bu fotoğraf için özellikle benim bir dk.yerinde duramayan oğlum başta olmak üzre tatlı balıkları çubuk kraker zoru ile masa başına oturttuk :)














İlgiler en fazla 5 dk idi her yöne yalnızca birbirleri dışında!













Rüzgar bir ara masanın üzerine tırmanmaya da yeltendi,sonra Minel in uslu hanım hallerinden utandı sanırım:)















Durumuz çok güzel,tane tane konuşan 22 aylık bir kızdı.


Ve çocukların elektroniklere merakı her dönem taze kalıyor olmasının Naciye nin bizimkilerden farkı açık prof. makinası ile ilgilenerek kanıtladı.














Kalpleri minik kareler sıcactıktı,iki kelam ediyorsak diğer yanda 3. cümlemiz ^şuna bakarmısınız ^ la
başladı.













Dediğim gibi 6. dakikada artıkmasa başında en usluları Minel dahil kimse yoktu.




















Yine 3.kelamda şunlara bakarmısınız dediğimiz bir anda benim kuduruk oğlum Minel kuzuyu öpüyordu.

















Cidden yer geniş,temiz,eşyalar yeni ve çocuklar için gayet güvenliydi.



Ogün havanın eksi derecelerde seyretmesi her ne kadar ısısını biraz düşük tutsa da çocukların aşırı hareketi onları sıcak tutmaya yetti.











Hareketten kastımız :)

















İlk buluşmanın dışarıda olması karalaştıran biz anneler için bizimde bir kenarda kahvelerimizi yudumlayabilmemizi sağlayan en iyi yer olduğu kesindi.

















Ateş ve Rüzgar ın, Duru ve Minel e eşit hemcinlik sayıları bence Eylül ün gelipte kızların bir fazlalaşmasıya daha dengeye kavuşacaktı!



Lakin erkeklerin doğasında biraz daha hareketli,biraz daha hoyrat biraz daha canavaaarus olmaları Minel ile Duru' yu başlarde epey bir seyre daldırdı.










Biz Anneler mi?



Önce de dediğim gibi hormonlardan mı?çocuklarla yaratılan ortak paydadan mı?Kadın ve anne olmanın dayanılmaz güzelliğinden mi hiç susmadık!



Konuşacak paylaşacak çok şey ve paylaşıma açık 4 güzel anne vardı.



















Minel imiz baştan annesinin dizinin dibinde ayrılmayınca Nurcan epey bize biz ^^biraz çekingeniz^^ reklamı yapsa da :) gördüğünüz gibi kendileri son karelerde topların içinde kuduracak,kendi başına erkeklerin arasına korkusuz dalacak kadar açılmıştı!
























Bu da bana ilk buluşmadan ve daha onları bir araya getirmek dışında pek birşey yapmadan bile yaptığımız bu güzel işin amacına ulaşacağı sinyalini verdi.









Rüzgar Rüzgar Rüzgar...
Ben bişey demeyeceğim benim bir dk yeryüzüne inmeyen balığım için,


Daha girdiğimiz andan itibaren kardeş lafı diline dolandı kaldı.


Bir dk içerisinde mekanın her yerinde görüntüleri alındı.


Arkadaş canlısı,ip cambazı,kardeş delisi,oyunlaarın hiper aktivitesi!

Sabırlar dilendi bana ,bende annanesi can hatunuma!












O gün gerçekten diğer meleklerin arasında olmak mutluluk indirdi benim can oğlumun kalbinden avuçlarına!

















Kadın olmak,kız çocuk olmak başka birşey dedirtti!


Kadınlığımızın verdiği özel yürekliliğimizle birleştiğimiz o günde kızların o naif,gizemli,öylesi dayanılmaz güzelliği,kadın olmamdan mutluluk duyurdu bana!




Rüzgar la gelen hayatta yine Rüzgar la gelen ,cidden yaptığımızdan çok keyif aldığım ve inşallah devamında kat be kat fazlası keyif duyacağımı bildiğim bir yenilikti gurubumuz!

Kadınların yapabilirliğinin sınırı yoktur hiç bir zaman yalnızca fikrin ruhlarına uyması yeterlidir!

Bizde biraz balıklar,biraz kendimize benzeyen annegüdülü arkadaşlıklar için kurduk bu grubu!

İnşallah devamında biraz daha profosyonelleşmek için evlerimizde bir anne gelişimi eğitimli abla eşlik edicek onlara! Bize eksiklerimiz veya fazlalıklarımızı göstermek,onlara ise bir araya gelmemelerinin hat safhada faydasını yaratmak için!

Ordan ayrılırken Rüzgar ın verdiği telaşla alelacele ayrıldığım arkadaşlarıma da bir hafta söylemek için bekleyemeyeceğim bir telaffuz gönderiyorum:
Tanıştığımıza çok mutlu oldum!

En yakın zamanda görüşmek üzre!

Ebru













Hiç yorum yok: