Blog Listem

10 Mart 2011 Perşembe

Oyun Grubu İkinci Buluşma!


Zamanlardan bir zamanmış, ben anne olmuşum,oğlum yaşını bile geçmiş,bir sıcak oyun grubunun içine dahil olmuşum....

Zamanlardan şimdiki zaman ooo...

Sudan çıkmış balık gibi çokça sersemleyerek,12 kollu ahtapot gibi sarılıp herşeyi idrak ederek,sonrada mürekkep balığı gibi arada bir çıkarıpta bizi şapşaşkın bırakan meleklerin öğrenme kulesine bir kutu daha çıktık.

Tam 5 anne,5 balıklı bence tam anlamı ile oyun grubu denilebilecek ilk buluşmamız bizim evsahibemiz Benan ve meleklerin ev sahibesi Duru ların evinde geçti:)

Cidden biz iyi organize olan güzel bir grup olduk değil mi hanımlar?
Hafta boyunca ne yapabilirizi konuştuk? Ne yaparız kararlaştırdık ve herbirini Yaptık!

Önce Durunun odasına dalıp özellikle erkeklerin bayan oyuncaklarına aşırı talepkarlığı ile zirveye ulaşan kuduruklaşmanın ardından Benan ın çocuklar için hazırladığı salona geçtik.Bu geçiş meşaketli oldu; lakin çocuklar güzelim odayı bırakmak istemediler.


Birlikte paylaşım edecekleri materyalli zamanları 10dk lar halinde belirlemiştik!
Ve ilk 10 dk bir arada yemek toplantımız oldu,Benan onlar için yere bir örtü serdi,dilimlenmiş meyvelerini getirdi ve oturdular.

10 dk yı bulmadı masa başı sohbetleri ama bir güzel yediler meyvelerini ve ilgili saat dilimi öğününün hakkını verdiler.

Akabinde bir dağılma,yani +20 serbest zamanımız,toparlayabilene aşkolsun!

Bunları tekrar bir araya toplayalım derken,kadın hüneri ile yapılmış Naciyenin homemade hamurlarını çıkardık ortaya!


Tabi bizim zihni sihilerde küçüğünden büyüğüne doğru masaya!



Minik parmaklar yoğurdu dağıttı,birbirinin hamurunu kaptı,
Biz biraz lafladık!

İkinci 10 dk mız; elde ıslak mendillerle halay çeker şekilde bitirilerek geçti anneler için,bizimkiler yine akabinde serbest halde doğru ortaya!
Topu istedi Rüzgar,Durunun odasına gitmek istedi Ateş,mutfağa koştu Eylül,Onlara bakakaldı Duru,Ne yapsam diyordu Minel!


Tam bir serbest zaman:)
Bu halden nasıl toplarız derken
yine resimsiz 3.bir aktivite ie başladık
şarkılar!


Cevizadamı,Mini mini bir kuşu,baş parmağımı ve daha hatırlamadığım şarkılarla çocukları yine bir araya getirdi annelik azmi!
Alkışladık oynadık, bir ara Benan ın kahvelerini yudumladık ,
Sonuncu 10dk mızdada kuzularımızın içini boyayıp bitirdik,Eylül Ve Rüzgar kalemleri ağızlarına sokmaya boyamaktan çok gelişi güzel kağıda dokunmaya meyilli idi.Minelse ne yazıkki habire önünden kağıdını alan Rüzgar dan ötürü boyamaya çok fırsat bulamamış olabilirdi:)


Çoook keyifli ama evde olmuş olmanın başı boş bırakamam hali ve yeni bir evin onları cezbeden ahvali ile bizi epey yorarak geçti.


Çıktığımızda balıkları taşıyamacak kadar halsizdik.Özellikle Ben ve Burcu!


Şöyle bir dönüp baktığımda tüm yorgunluğuna rağmen önce grubumuzun annelerine,sonra varlıkları ile hayatımıza renk katıp,neler oluyor telaşında uyum sağlamaya çalışan tatlı meleklerimize sonsuz teşekkür ve tebrik diyorum kendi adıma!


Yeni buluşmalarla,şimdilik gruptan Sevgiler
Ebru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder