Blog Listem

14 Temmuz 2011 Perşembe

Bir başka CAN için ne yapıyoruz?

Zaman gündelik telaşlarla geçip giderken bir gün yürekli bir arkadaşın eklentisi ile bilgim olan bir haberin yazısıydı az sonra ekleyeceğim.


2 yaşında açlıktan ölen bir çocukla ilgili...


Çokdüşündüm ondan sonra bunun üzerine, çok sıkıldım, her Rüzgarsı şanslı dakika hatırlattı bana bu yazıyı.


Çok olmadı göreli belki 3 belki 5 gün ama belki 500 defa üşündüm.


Sokaklarda dışarıda herhangi bir mekanda ki çocuk yüzlerini, içinde bulundukları durumun hallerini doğum anından beridir daha çok izliyorum, yanlış anlamayın izliyorum, izlemek başlı başına yanlışken...


Onların hiç anlayamadıkları bir varlık içinde doyumsuzlaştıklarına,veya yokluklar içinde dünyadan uzaklaştıklarına şahit oluyorum,içim titriyo,eve alıp götüresim geliyor bir an anlamsızca...


Bu sabah oğlunun yanında yaşamak istemiyorum diyen arkadaşım,bir rüzgarlı sabah bebeğinin çıplak ayaklarının avuçlarının içine almış ısıtmaya çalışan annedaşım, önüm arkam sağım solum bir çok yanım ahlarımı birbirlerine zincirleyip beni boğan ahvallerle dolu.


Ne demek istediğim gayet açık hiç uzatmayacağım.




Evimizin havuzunda geçiridiğimiz bu Cumartesi günü Rüzgar a bakarken bugün suya dokunabilmiş şanslı çocukları, Pazar gezsin diye binbir anne blogundan esinlenip gittiğimiz kahvaltıda açlıktan ölmekte var'ı düşündüm.



Anne ve Bebişi blog yazarının yazısını bir okuyun derim noktasına virgülüne varana kadar, tabağını bitimiş çocuğunuzun bir kaşık daha yemesini için peşinde koşarken,bir yerlerde onu yaşattığınız zaten büyük imkanlarınızı çoğaltaya çalışırken,tüm bunları bir değil bin çocuk için yapabilmenin vereceği hazzı ve dünyada açlıktan ölen çocukların olmayacağını düşünün.








Ben kendi adıma tribünden sahaya girmek için acıma acınacak hale düşersin diyen atıl beyinlere inat dört kolla sarılacağım bunun için, elimi uzatacağım tutmak için birilerini aramamışcasına,oğlumun gelecekteki güzel arkadaşlarını açlıktan öldürmeyeceğim.


Evet ben öldürmeyeceğim,

açlıktan öldüren biziz çünki!




Ebru





1 yorum:

  1. Her bebek şansıyla bahtıyla doğar.Ne yazık ki bazıları mutlu hayat sürüyor bazıalrı ise dünyayı tırmalıyor.kaderin cilvesi olsa gerek...
    Kolluklu resimleri çok şirin çıkmış...

    YanıtlaSil